Rektörümüz Prof. Dr. Tayfun Turgay’ın yeni yıl mesajı

“Dünyamız ve ülkemiz geride bıraktığımız 2021 yılını Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele ederek geçirdi. Yaşadığımız salgın, sosyal yaşantımızdan eğitim sistemimize, kişisel alışkanlıklarımızdan hayata bakış açımıza kadar birçok alanda değişimlere sebep oldu.

Yaşadığımız küresel salgın ve yeni varyantlar yüzünden oluşan tehlike, klasik eğitim sistemimizi zorluyor. Bu talihsiz ve sıkıntılı dönem bize uzaktan ve çevrimiçi eğitimin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. İlk Online Türk Üniversitesi olan Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi bu zorlu süreci başarıyla atlattı.

Dünya ölçeğinde sosyal ve ekonomik etkilerini yaşadığımız bu salgın sürecinin en kısa sürede sona ermesi hepimizin en büyük dileğidir.

Yeri gelmişken hemen belirteyim, Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi olarak, bilimin önderliğinde yaratıcı, yenilikçi, girişimci ve eleştirel düşünen eğitim anlayışımızı sürdürmeye yeni yılda da devam edeceğiz.

Yeni umutlarla karşıladığımız 2022 yılının, ulusal ve uluslararası alandaki örnek projeleri hayata, geçireceğimiz bir yıl olmasını dilerken, tüm dünyada sağlık, sevgi ve huzurun hâkim olmasını arzu ediyorum.

Başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin yeni yılını kutluyor hepinize sağlık ve esenlik diliyorum’’

Prof. Dr. Tayfun Turgay