Yarınlar Bizim Eğitim Bursu Bahar Dönemi Başvuruları Sona Erdi

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi'nin Türkiye'ye Yönetim Bilişim Sistemleri Mühendisi yetiştirmek hedefiyle hayata geçirdiği 'Yarınlar Bizim' burs programına 2.478 kişi başvurdu. Güz döneminde yapılan 1.703 başvuruya göre %50 artış gösteren bahar dönemi başvurularıyla bu alanda yeni bir rekor kırıldı. 5 yıl sürecek ve toplamda 1.000 öğrencinin faydalanacağı eğitim bursunu 2020-2021 eğitim yılı bahar dönemi için kazanan 100 öğrenci, 12 Ocak 2021'de açıklanacak.

Türkiye'ye Yönetim Bilişim Sistemleri Mühendisi yetiştirmek ve KKTC'yi bir yazılım üssü yapmak amacıyla Mühendislik Fakültesi programları kapsamında başlatılan ve burs hakkı kazanan öğrencilere toplam 4 milyon Amerikan Doları değerinde destek sağlanacak 'Yarınlar Bizim' burs programının ikinci dönemi Mart 2021’de başlıyor.

Netkent, Türkiye'nin 1 milyon yazılımcı yetiştirilmesi hedefine katkı sağlamak ve KKTC'yi yazılım üssü yapmak amacıyla her iki ülkenin teknolojik olarak yükselmesine katkı sağlayacak mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor. Üniversite, bu kapsamda bünyesinde bir de yazılım kuluçka merkezi kuracak.

24 AYRI ÜLKEDEN, 217 FARKLI ÜNİVERSİTEDEN BAŞVURU

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayfun Turgay yaptığı açıklamada burs programına 24 farklı ülkeden 217 farklı üniversitenin mezunu ya da öğrencisinin müracaat ettiğinin altını çizdi. Turgay, başvuranların 15'inin doktora, 97'sinin yüksek lisans mezunu ya da öğrencisi olduğunu belirterek, adayların 716’sı iki dil olmak üzere toplamda 2.366’sının en az bir yabancı dil bildiklerini aktardı.

Tayfun Turgay açıklamasında başvuruların ön değerlendirme sürecinin devam ettiğini ve önümüzdeki hafta ön değerlendirme sonrasında oluşan listenin bağımsız seçici kurul üyelerine iletileceğini belirtti. Seçici kuruldan gelecek sonuçlara göre burs hakkı kazanan ilk 100 kişinin 12 Ocak 2021 günü üniversitenin web sitesinden ilan edileceğini söyleyen Prof. Dr. Tayfun Turgay açıklamasına “Bizi mutlu eden bir başka nokta da başvuruların %27’sinin kadın adaylar tarafından yapılmış olmasıdır. Kadınlarımızın ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak için varlık göstermesini bir kez daha görmekten büyük mutluluk duyduk” diyerek devam etti.

HEDEFİMİZ, TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNE YÖN VEREN MÜHENDİSLER YETİŞTİRMEK

Prof. Dr. Tayfun Turgay, eğitimi tamamlayan %100 burslu öğrencilerin, Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim, en az bir yabancı dil bilgisi, etkin sunum yapabilme özellikleri ile donanacaklarını, mezun olduktan sonra da etik ilkelere uygun davranan sorumluluk bilincine sahip mühendisler olarak Türkiye’nin geleceğine yön vereceklerini belirttiği açıklamasına “Bu çocuklar mezun olduktan sonra kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik problemlerinde kullanma, uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama, modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama, etkin rapor yazma, yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlama gibi farklı becerilere sahip olacaklar.” diyerek son verdi.