0(212) 333 8910
İngilizce Derslerinden Muafiyet ve Cambridge İngilizce Seviye Tespit Sınavı
Değerli Öğrencilerimiz,

2019 Sonbahar dönemi girişli Lisans öğrencilerimizin dikkatine!

23- 24 Ekim 2019 tarihlerinde yapılmış olan "Cambridge İngilizce Seviye Tespit Sınavı- Online Placement Test" in ardından, siz öğrencilerimizden aldığımız geri dönüşler nedeniyle özel bir açıklama ve bilgilendirme yapma ihtiyacı hissettik.

23- 24 Ekim 2019 tarihinde yapılanCambridge İngilizce Seviye Tespit Sınavı, 11- 13 Kasım 2019 Tarihlerinde bir kez daha yapılacaktır.

23- 24 Ekim 2019 tarihinde bu sınava girmeyen ya da girmesine rağmen sınava tekrar girmek isteyen öğrencilerimiz arzu ederlerse 11- 13 Kasım 2019' da yapılacak olan sınava girebilir.

23- 24 Ekim 2019 tarihinde sınava giren ve 11- 13 Kasım 2019' da yapılacak olan sınava girmeyen öğrencilerin ilk sınav notu geçerli olacaktır.

* Cambridge Seviye Tespit Sınavına hiç girmeyen öğrenciler, (En aşağıda belirtilen koşullarda herhangi bir muafiyet de alamazlarsa), 1. Sınıf 1. Dönemden itibaren İngilizce eğitimi almak zorundadır.

Cambridge Seviye Tespit Sınavından almış olduğunuz not , 4 sene boyunca hangi döneme ait İngilizce dersinden başlayacağınızı belirleyecektir.

Sınava 11 Kasım ve 13 Kasım tarihleri arasında, herhangi bir zaman aralığında girebilirsiniz. Sınav Yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Sınav girişi ile ilgili bilgiler ve şifreler tüm Netkent Campus e-posta adreslerine gönderilecektir. Sınava girmek istemeyen öğrenciler bu e-postayı yok sayabilirler.

Aşağıdaki not aralıklarına göre İngilizce muafiyetiniz değerlendirilecektir.

90 ve üzeri - Tamamen Muaf
85 - 89       - 4. Sınıf 2. Dönemden itibaren
80 - 84       - 4. Sınıf 1. Dönemden itibaren
70 - 79       - 3. Sınıf 2. Dönemden itibaren
60 - 69       - 3. Sınıf 1. Dönemden itibaren
50 - 59       - 2. Sınıf 2. Dönemden itibaren
40 - 49       - 2. Sınıf 1. Dönemden itibaren
35 - 39       - 1. Sınıf 2. Dönemden itibaren
0   - 34       - 1. Sınıf 1. Dönemden itibaren İngilizce eğitimi alacaktır.

Sınav sonuçları dışında İngilizce dersinden muafiyet almak isteyen öğrencilerimiz, Netkent Yönetmeliğinin 16. Maddesine istinaden muafiyet başvurusu yapabilir.

(2)...İngilizce Derslerinden İngilizce Düzey Belirleme Sınavı dışında Muaf olmak isteyen öğrencilerin;

a- Daha önce herhangi bir Lisans diploma programında İngilizce Derslerinde başarılı olduklarını

b- Herhangi bir İngilizce Eğitim veren Lisans ve/veya üstü programlardan mezun olduklarını

c- Üniversite tarafından eşdeğerliliği kabul edilen dış sınavlardan birinden belirlenen yeterli puanları almış olduklarını ispatlamaları gerekmektedir. (Detay: https://www.netkent.edu.tr/yonetmelikler)

Bu ispat dökümanını, başvuru dilekçesiyle birlikte Netkent Öğrenci İşlerine Gönderen öğrencilerimiz Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile bu dersten muaf olabilirler.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı