0(212) 333 8910
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Programı

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, günümüzde büsbütün karmaşıklaşmış siyaset ve uluslararası siyaset ilişkilerini kavramsal bir çerçeveden yorumlayabilecek ve güncel gelişmeleri takip edebilecek öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Siyasetin koşullarını ve yapısını kuramsal bir düzeyde çözümleyen, yeni gelişen siyaset ve toplum biçimlerini irdeleyen bu yapı uluslar arası ilişkileri de kuramsal olduğu kadar yeni gelişen teknoloji olanaklarıyla da ele almayı, tarihsel ama güncel bir perspektife oturtarak incelemeyi öngörmektedir. Bölümün ideali; dünya ve Türkiye meselelerine hakim, analitik düşünen, eleştirebilen ve çözümleyen, kendisini sürekli yenileyen, sorgulayıcı, etik değerleri benimseyen, tarih ve toplumsal kuram bilincine sahip bireyler yetiştirmektir.

Kabul ve Kayıt Koşulları

• Herhangi bir Örgün ve/veya uzaktan eğitim yükseköğretim programı mezunları
    • Lisans programlarından mezun olanlar,
    • Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar ve diğer yükseköğretim kurumlarının açıköğretim programlarından mezun olanlar,
  • Halen herhangi bir lisans programında öğrenci olanlar. (Ancak, bu durumdaki adayların diploma alabilmeleri, devam ettikleri lisans programını başarı ile bitirmeleri koşuluna bağlıdır. Diploma hakkı alamayan öğrencilerimiz eğitimleri sonunda diploma yerine resmi Üniversite Sertifikası Verilecektir. )
  • Meslek Yüksek Okulu ve ön lisans Mezunları (Ancak, bu durumdaki adayların diploma alabilmeleri, Netkent dışında herhangi bir lisans programını başarı ile bitirmeleri koşuluna bağlıdır. Diploma hakkı alamayan öğrencilerimiz eğitimleri sonunda diploma yerine resmi Üniversite Sertifikası Verilecektir. )
  • Ön lisans öğrencileri Netkent programlarına özel öğrenci statüsünde kabul edilir. Ön lisans öğrencileri YÖK tarafından tanınan bir üniversitenin lisans tamamlama programını bitirip diplomalarını ibraz ettikleri takdirde Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi diploması alabilirler.

Mezuniyet Koşulları

Programdan mezun olmak için senato tarafından kabul edilmiş 240 AKTS kredisine karşılık gelen lisans ders planında bulunan tüm derslerin en az 2,00/4,00 Genel Not Ortalaması ile başarılması gerekmektedir.

Program Yeterlilikleri
1- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında mesleki formasyona sahip uzmanlar yetiştirmek;

2- Başta bu alanlarda olmak üzere, bilgiyi yenileme becerisini kazandırmak;

3- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanlarında bilimsel araştırmalar yapabilme becerisini kazandırmak;

4- Öğrencileri hem bilgi hem fikir sahibi yaparak, eleştirel ve analitik düşünme becerisini kazandırmak;

5- Demokratik katılıma yatkın, yurttaş bilinç ve sorumluluğuna sahip bireyler yetiştirmek;

6- Ulusal ve uluslararası işbirliği ve dayanışma anlayışı içinde toplumun bilimsel ve kültürel kalitesinin artmasına katkıda bulunmak;

7- Düşüncelerini yazıya dökebilen ve etkin biçimde aktarabilen, araştırma yetileriyle donanmış ve genel kültür sahibi bireyler yetiştirmek;

8- Öğrencileri Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanındaki

uluslararası ve ulusal hukuki çerçeve konusunda bilgilendirmek ve eğitmek;

9- Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkilerde yer alan yapılar, aktörler ve diğer etkenler arasındaki ilişkileri karşılaştırmalı bir şekilde analiz edebilmek;

10- Küresel, bölgesel ve ulusal düzeydeki güncel konuları ve sorunları tanımlamak, analiz edebilmek ve tartışabilmek;

AKDENİZ ARAŞTIRMA VE BİLİM ÜNİVERSİTESİ
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DERS PLANI

I.DONEM